Kom naar het blote voeten pad!

Woensdagmiddag 16 september vond in speeltuin de Doorbraak de feestelijke opening en in gebruik name van het nieuwe ‘blote voetenpad’ plaats. Idee achter het ‘blote voetenpad’ is om (stads-)kinderen weer kennis te laten maken met de lol van ‘natuurlijk buiten spelen’; lekker met je handen en (blote) voeten in de grond, over de schelpen, over die – au-au scherpe steenjes, door de bosjes, zoef de helling af, onder de tunnel, via de waterval en andere spannende ‘out-door’ activiteiten.
Weg van de Wii en Nintendo, welkom in de stads-natuur!

Alle grote en kleine kinderen die het leuk en ook wel een beetje spannend vinden om eens lekker met de blote voeten door de modder, gras, steentjes, houtsnippers, tunnels, bergen, hellingen en waterbaan te lopen, kruipen, sluipen en vooral veel te ontdekken en uitproberen, zijn van harte welkom.

Het blote voetenpad is vooral aangelegd met en door vele vrijwilligers. Het ‘blote voetenpad’ staat echter niet stil. Steeds weer opnieuw zal er een stukje bijkomen, worden paden verlegd, beplanting aangepast, materialen vervangen en ideeën uitgeprobeerd. Ook u kunt daar aan mee doen. Bijvoorbeeld door een zitbank te metselen van mooie oude bouwmaterialen, te helpen bij het bouwen van een hut, zelf ideeën in te brengen (zie onze fraaie ideeënbus) en natuurlijk door als vrijwilliger mee te helpen.

Het ‘blote voetenpad’ is een gebaseerd een wensdroom vanuit het platform ‘bio-diversiteit in de binnenstad’ en is mede mogelijk gemaakt en geïnspireerd door; stichting het Bewaarde Land, gemeente Leiden, st. Zin en vrijwilligers Centocor, vrijwilligers studentenvereniging Minerva, Milieudienst West, designstudio Suzanne van Ginneken, Idee-winkel, de veegploeg+ van de stichting Binnenvest,  Leidsch Loonbedrijf, DZB, speeltuin de Doorbraak en vele andere speeltuinvrienden.

Tot ziens op het blote voeten pad!

En vergeet natuurlijk je handdoek en vooral je blote voeten niet!