Wie wij zijn

De Doorbraak is een speeltuinvereniging met een bestuur en haar leden. De leden bestaan uit lokale ouders en hun kinderen en het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn werkende ouders uit de buurt met jonge kinderen die graag komen spelen in de speeltuin. Alles wat het bestuur doet voor de speeltuin komt daarom recht uit het hart.

• Peter Berkvens: Voorzitter & fondsen

• Jenny Wong: Secretaris, PR & websitebeheer

• Manja Vollmann: Penningmeester & ledenadministratie

• Patty Goumans: Evenementen, ledencommunicatie & fotografie

• Francis Pappers: HR & beheer

Bestuur van Speeltuin vereniging de Doorbraak

Wat doet het bestuur?

Ben je benieuwd wat het bestuur doet voor de vereniging? Het antwoord is ‘een heleboel‘!

Wij helpen onze vrijwilligers om de speeltuin te openen en te sluiten, lekkers te verkopen en alles schoon te houden. We proberen daarbij goed contact te blijven houden met de leden, de gemeente en de buurtmensen.

We zorgen er ook voor dat de speeltuin de laatste regels volgt. Dat zijn regels voor de veiligheid van de speeltuin en haar bezoekers.

Het bestuur werkt gratis. Maar de rest kost wel geld. We krijgen geld van goede doelen, van de gemeente en van de leden.

Om niks geheim te houden, houden we elk jaar een algemene ledenvergadering. We laten zien wat we gedaan hebben in dat jaar. En we laten zien wat we nog van plan zijn om te doen. En hoeveel geld van de vereniging we daarvoor gebruiken. Elk lid mag meedoen en meepraten bij een algemene ledenvergadering

Heb je ideeën voor de speeltuin of wil je ook het bestuur in? Mail dan naar info@svdedoorbraak.nl en we antwoorden je zo snel mogelijk.

Vrijwilligers

Er zijn verschillende werkgroepen met enthousiaste vrijwilligers voor evenementen, beheer & onderhoud, PR, website en sociale media.

Nu de speeltuin weer open is na de verbouwing, zoeken we nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep evenementen maar ook voor beheer tijdens het weekend.

Wil je nieuwe evenementen bedenken en uitvoeren? Of wil je helpen om de speeltuin in het weekend netjes te houden, prikkelstruiken te snoeien, en losse stenen weer veilig op hun plek zetten? Kan je daarbij ook de kiosk helpen bemannen en ijsjes verkopen aan de speeltuinkinderen en ze daar heel blij mee maken?

Geef je dan hier op als vrijwilliger. Zó help je om de speeltuin veilig en leuk te houden voor jouw kinderen en die van de buurt.

Onze doelen

Speeltuinvereniging de Doorbraak wil met een nieuwe inclusieve natuurspeeltuin alle stadskinderen de kans geven om vrij en vol fantasie te spelen in de natuur. Hiermee wil de vereniging de gezondheid van alle kinderen verbeteren. Ook wil de vereniging de kinderen leren om zich positief te voelen en respect te hebben voor de natuur en andere mensen.