Evenementen

Voor wie zijn onze evenementen?

Natuurlijk delen we de speeltuin graag met alle leden. Voor sommige evenementen kunnen we alléén leden uit de directe buurt van de speeltuin uitnodigen. Dit kan soms niet anders, omdat de speeltuin nou eenmaal een buurtspeeltuin is. Ook mogen wij niet teveel bezoekers ontvangen om iedereen veilig te houden. 

Woon je in de buurt van de speeltuin of in Leiden? Word lid om e-mails over deze evenementen te ontvangen: 

Evenementen in 2021

NLdoet op zaterdag 29 mei, 10.00 – 17.00. We gaan de grote kap naast het hokje schoonmaken, verven en repareren, de planten verzorgen, buitenstopcontacten vernieuwen. Er hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld voor dit evenement. Vrijwilligers krijgen natuurlijk iets lekkers te drinken en te eten. 

Modderdag dinsdag 29 juni. Reken maar vast op een extra setje kleding voor je kleintjes 🙂

Vakantie kick-off vrijdag 16 juli. Alléén voor uitgenodigde leden uit de directe buurt en kinderen van onze vrijwilligers. We maken muziek, doen spelletjes en eten lekker frietjes en ijsjes. Betere start van de zomervakantie kun je niet wensen! UPDATE: vanwege strengere coronaregels vanaf 10 juli kan dit evenement niet doorgaan op vrijdag 16 juli. Zodra we een nieuwe datum hebben, laten we die weten via deze site en ledenmail.

Open Monumentendagen Kidsgids – onze speeltuin doet mee aan de speurtocht van Open Monumentendagen voor Kids op zaterdag en zondag 11 en 12 september. Onze speeltuin heeft bijzondere stukken steen die van héél lang geleden zijn – kademuren uit de 16e eeuw. Normaal liggen zulke oude stenen in een museum, maar bij ons mag je erop klimmen en klauteren. Download de Kidsgids hier en lees alles over de Open Monumentendagen en hun hele programma via hun website openmonumentendagenleiden.nl/nl.

Burendag op zaterdag 25 september, van 13.00 – 16.00. Elk jaar doen we met buren en vrijwilligers lichte klusjes in de speeltuin en vieren we dat met lekkere koffie, thee, sapjes en hapjes en gezellig geklets. Een leuke manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen.  

Halloween – Mag ik meedoen? Dit evenement is vooral voor kinderen uit de buurt om teveel drukte te voorkomen! Je bent toch welkom, maar voorkom teleurstelling door eerst in je eigen buurt te zien of daar iets leuks wordt gedaan. Wat gaan we doen? We starten op zondag 31 oktober om 16.30 in de Doorbraak. Je krijgt een route van ons die je mag volgen. Je mag bij buren aankloppen op die route, of bij buren met een lichtje of versiering in hun raam. Deze buren willen heel graag jouw mooie schmink en kostuums bekijken. Als beloning krijg je vast wat lekkers! In de speeltuin delen we ook wat hapjes en drinken uit. Maar let op! Dit is snel op, dus neem zelf een boterham mee als je grote trek hebt. Dit evenement is rijkelijk gesponsord door Dirk van den Broek Levendaal Leiden. 

Evenementen in 2022

NL Doet op zaterdag 12 maart tussen 10.00 en 16.00. De precieze klusjes laten we jullie nog weten, maar er is altijd wat op te ruimen, te repararen en te kletsen 😉 Je kinderen mogen meedoen of gewoon lekker spelen terwijl je klust. Vrijwilligers krijgen natuurlijk iets lekkers te eten en drinken. Doe je ook mee? Geef je op via de NL Doet website  of mail naar info@svdedoorbraak.nl.

Burendag op zaterdag 24 september 2022, tijden staan nog niet vast. Elk jaar doen we met buren en vrijwilligers lichte klusjes in de speeltuin en vieren we dat met lekkere koffie, thee, sapjes en hapjes en gezellig geklets. Een leuke manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen.  

Als je ideeën hebt voor een evenement of als je je graag wilt opgeven als vrijwilliger om mee te helpen bij evenementen, dan kan dat! We zoeken nog naar mensen die deze evenementen willen helpen uitvoeren: internationale kinderdag, Dag van het park, Straatspeeldag, SamenSpeeldag met OERRR. Dus geef je snel op als vrijwilliger via info@svdedoorbraak.nl en vertel bij welk evenement je wilt helpen. We bellen of e-mailen je binnen enkele werkdagen. 

We heten je alvast van harte welkom bij onze nieuwe evenementen!

TIP: volg ook onze facebookpagina of twitter voor onze evenementen en andere leuke nieuwtjes.