Evenementen

Voor wie zijn onze evenementen?

Natuurlijk delen we de speeltuin graag met alle leden. Voor bepaalde activiteiten of evenementen kunnen we echter alléén leden uit de directe omgeving van de speeltuin uitnodigen. Dit kan soms niet anders, omdat de speeltuin ten eerste een buurtspeeltuin is en wij niet teveel bezoekers mogen ontvangen in verband met coronamaatregelen en algemene veiligheid. 

Evenementen in 2021 (onder voorbehoud)

Woon je in de buurt van de speeltuin of tenminste in Leiden? Word lid om berichten over deze evenementen te mogen ontvangen: 

NLdoet op zaterdag 29 mei, 10.00 – 17.00. We gaan de overkapping schoonmaken, verven en repareren, beplanting nalopen, buitenstopcontacten vernieuwen. Er hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld voor dit evenement. Vrijwilligers krijgen natuurlijk iets lekkers te drinken en te eten. 

Modderdag dinsdag 29 juni. Reken maar vast op een extra setje kleding voor je kleintjes 🙂

Vakantie kick-off vrijdag 16 juli. Toegankelijk alléén voor uitgenodigde leden uit de directe buurt en kinderen van onze vrijwilligers. We maken muziek, doen spelletjes en eten lekker frietjes en ijsjes. Betere start van de zomervakantie kun je niet wensen! UPDATE: vanwege verscherpte coronamaatregelen vanaf 10 juli kan dit evenement niet doorgaan op vrijdag 16 juli. Zodra we een nieuwe datum hebben, maken we die bekend via deze site en ledenmail.

Open Monumentendagen Kidsgids (alternatieve route via onze speeltuin de Doorbraak) zaterdag en zondag 11 en 12 september. Onze speeltuin heeft bijzondere stukken steen die van héél lang geleden zijn – kademuren uit de 16e eeuw. Normaal liggen zulke oude objecten in een museum, maar bij ons mag je erop klimmen en klauteren. Onze vrijwilligers vertellen je er graag meer over op deze twee dagen. De OMD Kidsgids zal in augustus te downloaden zijn via de website van Open Monumentendagen en deze pagina. Hou het in de gaten!  

Burendag op zaterdag 25 september, precieze tijden en activiteiten maken we nog bekend op deze pagina. Elk jaar doen we met buren en vrijwilligers lichte klusjes in de speeltuin en vieren we dat met lekkere koffie, thee, sapjes en hapjes en gezellig geklets. Een leuke manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen.  

vrijwilliger marnie

Halloween op zaterdag 30 oktober, precieze tijden en activiteiten maken we nog bekend op deze pagina en sociale media. Jaarlijks organiseren we een optocht. Je mag verkleed bij buurtbewoners aankloppen die heel graag je mooie schmink en kostuums willen bewonderen. Als beloning krijg je natuurlijk wat lekkers. In de speeltuin doen we spannende spelletjes, eten we hartige heksensoep en bekijken we een griezelige film. 

Halloween heks

Als je ideeën hebt voor een evenement of als je je graag wil opgeven als vrijwilliger om mee te helpen bij evenementen, dan kan dat! We zoeken nog naar mensen die deze evenementen willen helpen organiseren en invullen: internationale kinderdag, dag van het park, straatspeeldag, SamenSpeeldag in samenwerking met OERRR. Dus geef je snel op als vrijwilliger via info@svdedoorbraak.nl onder vermelding van het evenement waar je aan mee wil helpen. We nemen dan binnen enkele werkdagen contact met je op. 

We heten je alvast van harte welkom bij onze toekomstige evenementen!

TIP: volg ook onze facebookpagina of twitter om op de hoogte te blijven van evenementen en andere leuke nieuwtjes.