Evenementen

Voor wie zijn onze evenementen?

Natuurlijk delen we de speeltuin graag met alle leden. Voor sommige activiteiten of evenementen kunnen we alléén leden uit de directe omgeving van de speeltuin uitnodigen. Dit kan soms niet anders, omdat de speeltuin een buurtspeeltuin is en wij niet teveel bezoekers mogen ontvangen door de coronaregels en algemene veiligheid. 

Evenementen in 2021 (onder voorbehoud)

Woon je in de buurt van de speeltuin of in Leiden? Word lid om e-mails over deze evenementen te ontvangen: 

NLdoet op zaterdag 29 mei, 10.00 – 17.00. We gaan de grote kap naast het hokje schoonmaken, verven en repareren, de planten verzorgen, buitenstopcontacten vernieuwen. Er hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld voor dit evenement. Vrijwilligers krijgen natuurlijk iets lekkers te drinken en te eten. 

Modderdag dinsdag 29 juni. Reken maar vast op een extra setje kleding voor je kleintjes 🙂

Vakantie kick-off vrijdag 16 juli. Alléén voor uitgenodigde leden uit de directe buurt en kinderen van onze vrijwilligers. We maken muziek, doen spelletjes en eten lekker frietjes en ijsjes. Betere start van de zomervakantie kun je niet wensen! UPDATE: vanwege strengere coronaregels vanaf 10 juli kan dit evenement niet doorgaan op vrijdag 16 juli. Zodra we een nieuwe datum hebben, laten we die weten via deze site en ledenmail.

Open Monumentendagen Kidsgids – onze speeltuin doet mee aan de speurtocht van Open Monumentendagen voor Kids op zaterdag en zondag 11 en 12 september. Onze speeltuin heeft bijzondere stukken steen die van héél lang geleden zijn – kademuren uit de 16e eeuw. Normaal liggen zulke oude stenen in een museum, maar bij ons mag je erop klimmen en klauteren. Download de Kidsgids hier en lees alles over de Open Monumentendagen en hun hele programma via hun website openmonumentendagenleiden.nl/nl.

Burendag op zaterdag 25 september, van 13.00 – 16.00. Elk jaar doen we met buren en vrijwilligers lichte klusjes in de speeltuin en vieren we dat met lekkere koffie, thee, sapjes en hapjes en gezellig geklets. Een leuke manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen.  

Halloween op zaterdag 30 oktober. We zetten de precieze tijden en het programma nog op deze pagina en facebook. Elk jaar houden we een optocht. Je mag verkleed bij mensen uit de buurt aankloppen. Die willen heel graag jouw mooie schmink en kostuums bekijken. Als beloning krijg je natuurlijk wat lekkers. In de speeltuin doen we spannende spelletjes, eten we hartige heksensoep en bekijken we een griezelige film. 

Als je ideeën hebt voor een evenement of als je je graag wilt opgeven als vrijwilliger om mee te helpen bij evenementen, dan kan dat! We zoeken nog naar mensen die deze evenementen willen helpen uitvoeren: internationale kinderdag, Dag van het park, Straatspeeldag, SamenSpeeldag met OERRR. Dus geef je snel op als vrijwilliger via info@svdedoorbraak.nl en vertel bij welk evenement je wilt helpen. We bellen of e-mailen je binnen enkele werkdagen. 

We heten je alvast van harte welkom bij onze nieuwe evenementen!

TIP: volg ook onze facebookpagina of twitter voor onze evenementen en andere leuke nieuwtjes.