Speeltuin weer open vanaf 9 juni 2021!

Speeltuinvereniging de Doorbraak is weer open vanaf 9 juni 2021! 

Na meerdere rondes van gemeentelijke keuringen hebben we eindelijk groen licht gekregen. De nieuwe natuurspeeltuin mag open en bezoekers ontvangen. Vanwege coronamaatregelen vieren we de opening pas later in het jaar wanneer het weer veilig kan. 

Waarom was de speeltuin dicht? Ruim 10 maanden heeft de speeltuinvereniging in samenwerking met de gemeente de speeltuin verbouwd tot nieuwe inclusieve natuurspeeltuin. Het is nu onderdeel van het Lakenpark wat op de route ligt van het Singelpark. De vereniging heeft via fondsenwerving en crowdfunding de verbouwing en een deel van een pluspakket kunnen financieren. 

De grote graaf- en bouwwerkzaamheden werden door de grote jongens zoals de gemeente, Boerplay en Jos Scholman uitgevoerd. Het bestuur en renovatiewerkgroep van de vereniging hebben met groot plezier samengewerkt met alle partijen om coördinatie en kwaliteit te waarborgen. Bovendien regelde de vereniging een boel ‘kleine’ dingen zelf. Via crowdfunding en de gulle giften van Leidenaren konden er een nieuwe meterkast, verzekeringen, deursloten en 2 nieuwe welkomstborden komen. Die prijken nu boven de ingangen. 

We bedanken alle leden van de speeltuinvereniging voor hun geduld, financiële en morele steun en zien graag jullie kinderen komen spelen vanaf 9 juni 2021.